söndag 29 april 2018

Västerländska medier stödjer islamister i Syrien



I början av april tilläts rebellgruppen Jaish al-Islam att lämna staden Douma nära Damaskus. De fick fri lejd och transporterades med bussar till Idlibprovinsen i norra Syrien mot att de släppte den civilbefolkning som de hållit som gisslan. Robert Fisk som nyligen besökt Douma berättar att alla som tillhörde Vita Hjälmarna där valde att följa med till Idlib. Det visar tydligt var Vita Hjälmarna har sina sympatier. (Independent Tuesday 17 April 2018)

Alla etablerade västerländska medier har hyllat Vita Hjälmarna trots att de har nära band till olika islamistgrupper. Det finns gott om vittnesmål på internet om Vita Hjälmarnas nära kontakter med extrema islamister, men alla sådana vittnesmål avfärdas som rysk propaganda. Är det enbart uppgifter från US State Department, USA:s FN ambassadör Nikki Haley eller islamister som vi ska betrakta som trovärdiga?

Västerländska medier använder enbart information från Vita Hjälmarna för sin nyhetsrapportering från Syrien. Det var Vita Hjälmarna som påstod att Assad hade bombat Douma med kemiska stridsmedel. Det var Vita Hjälmarna som skickade prover från Khan Sheikhoun till FN för att bevisa att Assad använde kemiska stridsmedel vid attacken där förra året.

Västvärldens och Gulfstaternas motvilja mot Assad handlar inte om att han dödar civilbefolkningen. Det gör även Saudiarabien i Jemen utan att någon klagar. USA har dödat hundratusentals civila i Irak för att nämna ett annat exempel. Kriget i Syrien handlar om att USA, Israel och Saudiarabien inte kan låta Assad, Iran och Ryssland vinna.

För att motivera dyrbara och hemska krigsinsatser måste motiv konstrueras för att dupera allmänheten. Medias uppgift är att dupera allmänheten. Det gäller alla etablerade medier, i öst som i väst.

Inför första kriget mot Irak fick vi se en gråtande flicka från Kuwait som berättade att Saddams soldater slet bebisar ur kuvöserna på ett sjukhus.

Inför andra kriget mot Irak fick vi veta att Saddam samarbetade med al Qaida och hade gömt stora mängder kemiska och biologiska stridsmedel.

Gaddafi beordrade sina soldater att våldta fiendens kvinnor. För att hjälpa dem beställde han stora mängder Viagra. Den uppgiften fanns att läsa i alla etablerade medier.

Det finns mängder av exempel på när etablerade medier har spridit lögner för att rättfärdiga krig. Och varje gång låter sig folk luras.

Världens makthavare borde ställas inför rätta allihop, tillsammans med dem som för deras talan.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Bloggarkiv