tisdag 24 maj 2011

Vi kommer inte att vakna upp

Tyskarna blev nazister under nittonhundratrettiotalet. De vaknade aldrig upp. Hade de inte blivit stoppade hade de fortsatt med galenskaperna i det oändliga. Efter kriget sa de att de inte visste något om vad som försiggick i koncentrationslägren. Inte ens de som bodde alldeles intill gaskamrarna anade någonting. Ingen visste heller något om illdåden på östfronten. Tyskarna var helt omedvetna om vad de hade ställt till med.

Kommunismen och nazismen hör numera till historien. Idag är alla besatta av nyliberalismen. Det enda som är viktigt i livet är pengar och alla lever som om jordens resurser var outsinliga. Och precis som nazisterna i Tyskland kommer inte heller vi att vakna upp ur hypnosen. När hela vår värld till slut faller samman kommer vi att säga att vi inte hade en aning om att klimatförändringarna och miljöproblemen var så allvarliga. Vi skaffade ju oss bensinsnåla bilar och bergvärme. Vi försökte ju faktiskt skärpa till oss.

Vi är som alkoholister eller narkomaner. Alkoholister och narkomaner förstör för både sig själva och andra. De bryr sig inte om sina barn och de bryr sig inte om sina vänner och bekanta. De bryr sig inte om någonting utom sina älskade bedövningsmedel och sina fantastiska bortförklaringar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Bloggarkiv