lördag 31 oktober 2015

Kristen tro gör människor friskare

Per Larsson skriver på läsardebatten AB 15 10 27 att kristen tro gör människor friskare och att de inte drabbas av depression. Han tror att sekulariseringen har gjort människor rotösa och olyckliga. Alltså, om du känner dig sjuk och under isen bör du söka dig till en kristen församling. Det finns många att välja på: Livets ord, Jehovas vittnen, Mormonerna, Plymouthbröderna... Det finns många olika kyrkor och församlingar som kan göra dig frisk och glad igen.

Mormor berättade hur ungarna tvingades lära sig Luthers lilla katekes utantill, när hon var barn i Finland i början av 1900-talet. Om de stakade sig fick de en örfil. Präster har i århundraden predikat om hur viktigt det är att slå barn. Präster har i århundraden predikat: ”Varje människa skall underordna sig all den överhet hon har över sig. Ty det finns ingen överhet som inte är av Gud.” Om kungen vill att du ska du dra ut i krig och skära halsen av andra människor så ska du göra som du blir tillsagd. Kungens vilja är guds vilja. Både katolska och protestantiska kyrkor har i alla tider stått på överhetens sida, oavsett hur maktfullkomliga och galna de har varit. Sekulariseringen här i Nordeuropa har inneburit en enorm befrielse.

Nuförtiden är det Islam som ställer till mest problem. Mellanöstern och Nordafrika är i desperat behov av sekulära samhällssystem.

Jag tror att det går att frigöra sig från många skadliga trosuppfattningar, politiska, psykologiska och religiösa, även tron att livet i grunden är meningslöst och att det enda som räknas är pengar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade